Pirms 5 gadiem ieraudzīju, kā stādu pārdevēja sēj gurķus. Tagad daru tāpat un 3.dienā ir jau skaisti dzinumi

Arī es reiz domāju, ka nav nekādas atšķirības, kā sēt gurķus. Bet pareizi sējot sēklas, augs attīstīsies daudz ātrāk.

Pirms 5 gadiem es nejauši redzēju, kā stādu pārdevēja, pie kuras es braucu pēc gurķiem, kā reiz tos sēj savā siltumnīcā. Lieki laikam piebilst, ka pirms tam gurķu stādi man ne pārāk labi auga.

Tad nu lūk, tagad es jau 5 gadus daru tieši tāpat, kā toreiz redzēju. Un ziniet, asnu parādās jau trešajā dienā, bet uzdīgst 99% iesēto sēklu. Lūk, kāds “brīnums”. Bet patiesība viss ir pavisam elementāri. Dalos ar šo metodi.

Viss sākas ar sagatavošanu

Sagatavošana saistās ar augsni, traukiem un sēklām. Vispirms nepieciešams izdarīt tā, lai augsne būtu pietiekami gaisa caurlaidīga. Smagā augsnē gurķu sēklas “smok” un neaug.

Lasi vēl: Kāpēc vīrieši sāka uzmanīties no skaistām sievietēm un nesteidzas ar viņām sākt attiecības

Var pat sapūt. Sēklām ir nepieciešams skābeklis augšanai. Tāpēc es augsnei pievienoju 30% no augsnes apmēra vermikulīta vai parastas zāģu skaidas, bet tikai no tādiem kokiem kā bērzs, apse, ābele. Augsni samaisu un aplaistu ar fitosporīna līdzekli 40 minūtes pirms sēšanas.

Traukos, kuros tiks sētas sēklas, noteikti ir jābūt drenāžas caurumiem. Un tiem nav jābūt lieliem. Trauka optimālais apjoms ir 200 ml.

Sēklu sagatavošana sākas ar sēklu pāraudi. Lai to izdarītu, glāzi līdz pusei pielej ar siltu ūdeni, un tajā ieliek visas sēklas. Uzmanīgi samaisiet ar koka lāpstiņu un pagaidiet 40 minūtes. Visu, kas peld virspusē, droši izmetiet. Sēklas, kas ir palikušas glāzes dibenā, var droši sēt.

Lasi arī: Ja cilvēka vārdā ir kāds no šiem 3 maģiskiem burtiem, tad viņš ir īsts laimes luteklis. Skaties, varbūt arī tev ir šīs izredzes!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Sēklu sēšana

Un tagad sākas interesantākais. Es agrāk domāju, kāda starpība, kā ievietot gurķa sēklas augsnē. Izrādās, ka nē, tas ir svarīgi.

Lasi vēl: Policija nākusi klajā ar ļoti skumju vēsti; gājis bojā talantīgs bijušais hokejists

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment